LOG IND     UDSKRIV     SEND

>

Aktuelle arrangementer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Faglige artikler

FM Update


FORSIDE

DFM NETVÆRKS ÅRSKONFERENCE

AKTUELLE ARRANGEMENTER

DRIFTSHERREPRISEN

BLIV MEDLEM AF DFM NETVÆRK

OM DFM NETVÆRK

ARTIKLER

DFM NETVÆRKS UDVALG

NETVÆRK

OM FM - FACILITIES MANAGEMENT

FILM OM FACILITIES MANAGEMENT

FM - LITTERATUR

FM EFTERUDDANNELSE

DFM BENCHMARKING

KONTAKT

KUN FOR MEDLEMMER AF DFM NETVÆRKFACILITIES MANAGEMENT - HVAD ER DET?


Facilities Management understøtter kerneforretningen

Med Facilities Management varetages alle sekundære funktioner i en virksomhed – funktioner som bygningsdrift, IT, postomdeling, kantine og lignende. Disse funktioner skal varetages ud fra et helhedssyn og Facilities Management er en ledelsesdisciplin til at styre alle de funktioner, der først bemærkes, når de ikke fungerer.

Facilities Management understøtter rammerne om medarbejdernes primære opgaver og giver dermed medarbejderne de bedst mulige betingelser for at udføre det daglige arbejde. Med Facilities Management synliggøres, hvilke processer der kan optimeres, og hvordan det gøres bedst muligt.

Facilities Management er situationsbestemt og giver den nødvendige fleksibilitet, så virksomheden altid er på forkant med udviklingen. Det gælder uanset, om der skal optimeres i ydelser, antal kvadratmeter eller udviklingen går i den anden retning og fordrer udbygning af personalegoder, etablering af hjemmearbejdspladser, nye mødefaciliteter eller en café til medarbejderne.


Facilities Management som ledelsesdisciplin

Ved at anvende Facilities Management som en ledelsesdisciplin sikres den nødvendige opmærksomhed på området. Det giver fokus på alle de faktorer, der påvirker det daglige arbejde. Faktorer som støtter optimalt op om kerneforretningen, og som er integreret i de økonomiske og strategiske forhold, der er gældende i virksomheden.

Facilities Management sikrer en systematik, der har effekt for den enkelte virksomhed og dens bundlinje. Det er paraplyen over en række discipliner i virksomheden, der kan omfatte forhold som for eksempel vedligehold af bygninger, drift af IT- og televærktøjer og kantinedrift.

Facilities Management har gennem mange år været en anerkendt ledelsesfunktion uden for Danmarks grænser. Resultaterne, der er opnået med Facilities Management, har ganske naturligt bidraget til stadigt stigende fokus på området – også i Danmark.


Facilities Management med værdi for virksomheden

Værdien af Facilities Management er høj, når det anvendes som ledelsesdisciplin. Det sikrer opmærksomheden om en række forhold i virksomheden, der måske har været betragtet som mere eller mindre uvæsentlige.

Erfaringerne viser, at der er stor gevinst ved at bruge Facilities Management aktivt. Det synliggør styrker og svagheder i det udførte arbejde og ofte kan kvaliteten i arbejdet forbedres. Der er altså merværdi at hente for virksomheden, når Facilities Management anvendes målrettet i den daglige ledelse.


DFM netværk - Borupvang 3 - DK-2750 Ballerup - Email: dfm@dfm-net.dk - Telefon: + 45 31 38 01 98