|
BESØG I KØDBYEN
4. september 2007
Hovedattraktionen var ”Den Hvide Kødby” og det store ammoniak-køleanlæg, som er et af Kødbyens særkender. Kødbyen blev tegnet i 1930 af stadsarkitekt Poul Holsøe sammen med arkitekterne Curt Bie og Tage Rue. Borgerrepræsentationen har tiltrådt en vision om, at Kødbyen i løbet af de kommende år skal omdannes til en kreativ og gastronomisk bydel – et nyt vækstområde i København.
Det er politikernes intension, at kreative virksomheder skal udgøre ca. halvdelen af virksomhederne i bydelen og at arealer i gadeniveau skal udlejes til åbne og publikumsorienterede erhverv, der kan være med til at trække folk ind fra gaden – fx gallerier, restauranter/cafeer, detailbutikker, producerende værksteder og kreative showrooms.
Efter en rundtur blandt de fredede bygninger, som er ved at undergå en gennemgående facaderestaurering, og et smut i ”Den Brune Kødby” fik deltagerne forevist ammoniakanlægget og fik en tur i ingeniørgangen, der strækker sig under fortovene i Kødbyen. Chef for Kødbyen Gerner Petersen og maskinmestrene Jens Holm og Jørgen Hansen fortalte levende om Kødbyen, dens virksomheder og de tekniske installationer og svarede beredvilligt på alle spørgsmål.
Arrangementet sluttede med morgenkaffe og brød medens Line Maj Ågreen fortalte om fremtidsplanerne for Kødbyen.
Line Ågreen præsentation: Den Hvide Kødby (4.4 MB)
|